PORTRET SALES MANAGER

Sales Manager Nancy | zakelijk portret vrouw

Voor Terre des Hommes maakte Bedrijfsfotografie Amsterdam dit zakelijk portret vrouw voor gekleurde achtergrond in een shoot voor hun website en social media kanalen. Een gekleurde achtergrond voor een zakelijk portret is een prima optie, maar luistert iets nauwer dan een portretfoto met neutrale achtergrond. Allereerst moet de achtergrondkleur passen in de huisstijl van organisatie. De kleur van de studio achtergrond die wij meenamen naar deze fotoshoot, matchte niet genoeg met de huisstijlkleur van Terre des Hommes, maar gelukkig bood een van de in huisstijlkleur geverfde muren uitkomst.

Tijdens fotoshoots wordt er wel eens gevraagd of het moeilijker is om een zakelijk portret te maken van een vrouw dan van een man. Vrouwen zouden zelfbewuster of onzekerder zijn over hun uiterlijk dan mannen. Wij hebben het het niet wetenschappelijk onderzocht, maar dit is bepaald niet onze ervaring. We leven in het social media – selfie tijdperk en zowel mannen als vrouwen zijn soms wat overbewust over hoe ze op een foto staan. Een veelgehoorde opmerking van zowel mannen als vrouwen tijdens de portretsessies is “ja, jij staat altijd goed op foto’s, maar ik…”

Aan de fotograaf de taak om iedereen toch ontspannen en sprankelend op de foto te krijgen. Daarvoor bestaat geen in steen gegrifte werkwijze, maar  ontspanning gaat vaak samen met enthousiasme. Als je als fotograaf het enthousiasme vindt bij het model, komt de ontspanning meestal vanzelf. Bij Terre des Homme werken alleen super gedreven mensen die razend enthousiast zijn over hun vak. Door over hun werk te praten, vergaten de meesten al na enkele ogenblikken dat ze voor een camera stonden en kwam de sprankeling vanzelf.